© Baykuş Haber

Aynı daireyi birden fazla kişiye satma iddiasıyla yargılanan sanıkların duruşması ertelendi

BURSA’DA İNŞA ETTİĞİ KONUTLARI BİRDEN FAZLA KİŞİYE SATMA VE KONUTLARI VATANDAŞLARA TESLİM ETMEDİKLERİ İDDİALARIYLA HAKKINDA DAVA AÇILAN İKİ SANIĞIN BUGÜN GÖRÜLEN MAHKEMEDE YARGILANMASI DEVAM EDİLDİ.

Bursa'da bir inşaat firmasının sahibi oldukları iddia edilen konutları birden fazla kişiye satmak ve bu konutları alıcılarına teslim etmemek suçlamalarıyla yargılanan 2 sanığın dava süreci devam ediyor. İddiaya göre, Bursa'da faaliyet gösteren inşaat şirketi, satışını gerçekleştirdiği konutları alıcılarına vermemek ve bir daireyi birden fazla kişiye satmak suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı. Bursa 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Ahmet D. ve Emin A. ile tarafların avukatları ve mağdur vatandaşlar katıldı.

Duruşma sırasında müteahhit olduğunu belirten Ahmet D., uzun yıllardır Emin A.'nın inşaat firmasından temel aşamasındaki binalardan daire satın aldığını ve bunları ilanlarla sattığını açıkladı. Maddi sıkıntılar nedeniyle firmasının, dairelerin satış sözleşmelerini devrettiği ancak bu nedenle ödeme yapamadığını ifade eden Ahmet D., bu sebeple dairelerini alamayan müştekilerin mağduriyet yaşadığını belirtti. Mağduriyetleri gidermek amacıyla iflas başvurusunda bulunmadığını dile getiren Ahmet D., aynı zamanda mağdurların zararını karşılamak istediğini de belirtti.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Emin A., yıllardır ticaret yaptığı Ahmet D.'ye sahibi olduğu inşaat firmasından vadeli olarak daireler sattığını söyledi. Ancak bu daireleri alan Ahmet D.'nin sözleşmeleri devrederek daireleri başka kişilere sattığını iddia eden sanık, işlerinin kötü gittiği için Ahmet D.'ye ödeme yapmadığını ve bu nedenle Ahmet D.'ye ait dairelerin tapularını vermediklerini ifade etti. Dairelerini alamayan mağdurların kendisini hedef seçtiğini savunan Emin A., işlerinin aksamaması için Ahmet D.'ye destek olduğunu ve bazı mağdurların zararını karşıladığını belirtti.

Emin A., tutuksuz yargılanırken ticaret hayatının devam ettiğini ve bu durumu düzeltmek istediğini dile getirdi. Ayrıca, iş ahlakına göre icraya verme yoluna gitmediğini belirten Emin A., Ahmet D.'nin maddi sıkıntılarını bildiği için icra takibi başlatmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar vererek duruşmayı 15 Aralık Cuma gününe erteledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER