© Baykuş Haber

Aynı isimdeki farklı ilçedeki okula gittiler, 1 seneleri heba oldu

SAMSUN’DA YKS’YE GİRMEK İSTEYEN 100’E YAKIN ÖĞRENCİ, SINAV KAĞIDINDA 19 MAYIS LİSESİ İBARESİNİ GÖRÜNCE, GİRECEKLERİ OKULDAN 43 KİLOMETRE UZAKTAKİ AYNI İSİMLİ BAŞKA OKULA GİDİNCE SINAVA GİREMEYEREK 1 YILLIK ÇALIŞMALARINI HEBA ETTİLER.

Samsun'da YKS'ye girmek isteyen yaklaşık 100 öğrenci, sınav kağıdında 19 Mayıs Lisesi yazısını görünce, aslında girecekleri okuldan 43 kilometre uzakta bulunan aynı isimli başka bir okula gitmek zorunda kalarak sınavlarını kaçırdı. Sınav heyecanı yaşayan 53,394 öğrenci, sınava giriş belgelerinin adres bilgilerini yanlış anlamaları sonucu büyük bir şok yaşadı. Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi'ne gitmeye çalışan öğrenciler, sınavın gerçekleşeceği yerin 43 kilometre uzaklıktaki 19 Mayıs ilçesindeki aynı isimli okul olduğunu sonradan öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Sınava yetişmek isteyen öğrenciler, son dakika koşuşturmasıyla sınav yerine ulaşmaya çalışırken, yanlışlıkla farklı okullara gitmek zorunda kalan öğrenciler ise resmi polis otoları ve motorize polis ekipleriyle diğer sınav merkezlerine yönlendirilmeye çalışıldılar. Öğrenciler, her yıl yaşanan bu tür isim karışıklıklarının önlenebilmesi için en azından ilçedeki okulların isimlerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederken, bazı öğrenciler ise yetkilileri bu durumdan sorumlu tuttu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER