© Baykuş Haber

Aynı tarlada, 30 yıl sonra babası gibi kardeşini öldürdü

Denizhan KARAHANCI/BURSA, (DHA)- BURSA’nın Kestel ilçesinde tefeciden para alan Selami Kurt (55), borucunu ödemek için para istediği, ancak olumsuz yanıt aldığı kardeşi Şaban Kurt’u (54), karşılaştığı tarlada av tüfeğiyle öldürdü. Kurt kardeşlerin babası Latif Kurt’un da 30 yıl önce duyma ve konuşma engelli olan kardeşi Nurullah Kurt’u aynı tarlada miras meselesi yüzünden tırpanla başına vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde, tefeciden borç alarak sıkışan Selami Kurt (55), borcunu ödeyemeyince ağabeyi Şaban Kurt'tan (54) borç istedi. Ancak Şaban Kurt, olumsuz yanıt verince, bu durum Selami Kurt'u sinirlendirdi. İkinci kez aynı tarlada yaşanan bir önceki cinayeti hatırlatan bu olayda Selami Kurt, ağabeyini av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Selami Kurt, tefeciye olan borcunu ödemek için ağabeyinden para istedi, ancak bu isteği reddedildi. Ardından Şaban Kurt'un telefonunu engelledi ve iletişim kuramaz hale getirdi. Bu durum Selami Kurt'u sinirlendirdi ve ağabeyiyle yüz yüze geldiklerinde, aracında bulunan av tüfeğiyle Şaban Kurt'a ateş açtı. Şaban Kurt, göğsüne isabet eden saçmalarla ağır şekilde yaralandı ve olay yerinde yaşamını yitirdi.

Selami Kurt, cinayet sonrası muhtara giderek olayı itiraf etti ve jandarmaya teslim oldu. Jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Selami Kurt, mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu olayın ardında, Kurt kardeşlerin babası Latif Kurt'un 30 yıl önce aynı tarlada, miras meselesi yüzünden, duyma ve konuşma engelli olan kardeşi Nurullah Kurt'u tırpanla öldürdüğü bilgisine ulaşıldı. Ailenin talihsiz ve şiddet dolu geçmişi göz önüne alındığında, yaşanan bu son olay oldukça üzücü ve trajik bir durumu yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER