© Baykuş Haber

Ayvacıkta üretilen Antep fıstığı kurulacak tesis ile markalaşacak

ÇANAKKALE'NİN AYVACIK İLÇESİNDE 4 BİN 650 DEKAR ALANDA ORTALAMA 500 TON ANTEP FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN 8 KÖYÜN MAHSULÜNÜN KATMA DEĞER KAZANACAĞI İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ KURULUYOR.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 8 köyün toplamda 4 bin 650 dekar alanda yetiştirdiği ortalama 500 ton Antep fıstığı mahsulü, katma değer kazanacak bir işleme ve paketleme tesisi kurma projesi hayata geçiriliyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bu proje ile Ayvacık'taki Antep fıstığı üreticileri, ürünlerine katma değer ekleyebilecekler.

Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği bu projenin yararlanıcısı ve tesisin kurulmasını sağlayacak. Bu tesis, Ayvacık'ta üretilen ürünlerin işlenmesine ve paketlenmesine olanak sağlayarak üreticilere daha fazla değer sağlayacak.

Bu proje ile ayrıca Ayvacık ilçesinde Antep fıstığı üretimine olan talep ve ilgi karşılanacak, süreklilik sağlanacak, ekim alanları ve üretim miktarı artacak. Bu proje, çiftçilere daha fazla gelir kaynağı oluşturmayı hedefliyor.

Projenin toplam bütçesi 2 milyon 540 bin 295,68 TL, GMKA tarafından sağlanacak hibe desteği ise 1 milyon 905 bin 221,76 TL olarak belirlendi. Bu proje ile Ayvacık Antep fıstığı markasının tanıtımı da yapılacak ve yerel üretim desteklenecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER