© Baykuş Haber

Ayvalıkta 9. AIMA Müzik Festivali başladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen AIMA Müzik Festivali, O Da Tekfen BrassBand beşlisinin konseri ile başladı ve yerel halka klasik müzik ve caz ziyafeti sunmayı amaçlıyor. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından 2013 yılından beri düzenlenen bu festival, Ayvalık'taki sanatseverleri bir araya getiriyor.

Festival, Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla ve Sabancı Vakfı ile birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle gerçekleştiriliyor. Yaz sezonunun sonuna kadar devam edecek olan festival, toplam 12 konser sunacak ve sanatseverlere dopdolu bir müzik programı sunacak.

AIMA Müzik Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin ilçede dokuz yıldır düzenlendiğini ve bu etkinliğin Ayvalık'ın en önemli müzik etkinliği olduğunu vurguladı. Ayrıca, festivalin Ayvalık'ı Ayvalık yapan değerlerden biri olduğunu ifade etti.

AIMA'nın kurucusu Prof. Filiz Ali ise, festivalin yanı sıra AIMA'nın 25. yılını kutladıklarını belirterek, bu süre zarfında pek çok insanın katkılarıyla güzel işler yaptıklarını ve destek gördüklerini söyledi. Ayrıca, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve diğer destekçilere teşekkür etti.

AIMA Müzik Festivali'nin programı Haziran ayı boyunca devam edecek ve genç yeteneklerin yanı sıra birçok ünlü sanatçıyı Ayvalık'ta ağırlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER