© Baykuş Haber

Azerbaycanın ulusal lider Haydar Aliyev, doğumunun 100. yılında Giresunda anıldı

GİRESUN AZERBAYCANLILAR DERNEĞİ BAŞKANI ELGÜN MEMMEDOV

Azerbaycan'ın ulusal lideri ve eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, 100. doğum yıl dönümünde Giresun'da düzenlenen özel bir törenle anıldı. Giresun Azerbaycanlılar Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Haydar Aliyev Parkı'nın açılışıyla başladı.

Törene Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Mahmut Karakuş, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali Kara ve davetliler katıldı. Giresun Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Elgün Memmedov, Giresun'da 11 yıldır yaşadığını ve Giresun halkının kendilerine ev sahipliği yaptığını söyleyerek, Türkiye'de kendilerine sıcak bir karşılama yapıldığını vurguladı. Ayrıca, bu etkinliğin Azerbaycan'a ait bir parça olarak gördüğünü ifade etti.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Türk milletinin gücünü dünyaya gösterdiklerini ve iki ülkenin birbirine çok yakın olduğunu vurguladı. Haydar Aliyev'in 100. doğum yılını kutladıklarını ve Türk milletinin birliğini ve gücünü dünya genelinde göstereceklerini belirtti. Hacıyev, bu etkinliğin önemini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü ve Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'i anmanın çok anlamlı olduğunu söyledi.

Tören sırasında Azerbaycanlı sanatçı Aygün Akbaba da müzik dinletisi gerçekleştirdi. Bu tür etkinliklerin Türk dünyasının birlik ve dayanışmasına katkı sağladığı ve kültürel bağları güçlendirdiği görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER