© Baykuş Haber

Azmettiler başardılar: Depremzede öğrenciler LGSden tam puan bekliyor

Kahramanmaraş'ta depremler sonucunda eğitimlerine aksamalar yaşayan öğrencilerden Ömer Aktaş ve Muhammet Talha Karip, Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı'nda verdikleri yoğun çaba sonucunda LGS sınavında tam puan almayı başardılar. 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremler sonrasında okulları yıkılan ve ağır hasar alan öğrenciler için kurulan Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Kampı, birçok olanak sunarak öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini sağladı. Robotik kodlama, yazılım odaları, kütüphane gibi imkanlarla donatılan bu kamp, öğrencilere başarı yolunda büyük destek oldu.

Ömer Aktaş ve Muhammet Talha Karip, 3 ayı aşkın bir süre boyunca kampa devam ederek LGS sınavına hazırlandılar. Pazar günü gerçekleşen sınavda her iki öğrenci de 90 sorunun tamamını doğru cevapladılar ve 500 tam puan elde ettiler.

Muhammet Talha Karip, başarısını şu şekilde değerlendirdi: "Önceden 100. Yıl Ortaokuluna gidiyordum, derslerim iyi gidiyordu. Sonra maalesef deprem oldu, okulumuz yıkıldı. Şu an burada eğitim görüyoruz, öncesinde çadırlarda eğitim alıyorduk. Hocalarımız bize büyük bir ilgi gösterdi. Kaymakamımız ve müdürümüz de bize büyük destek sağladı. LGS sınavına girdim ve çalışarak birinci oldum. İnşallah Galatasaray Lisesi'ne gitmeyi hedefliyorum. Büyüyünce ne olacağıma karar vermedim, Galatasaray Lisesi'ne gitmeyi düşünüyorum. Bu başarıya halen inanamıyorum, çok mutluyum."

Ömer Aktaş da şunları söyledi: "Deprem sonrasında zor bir süreç yaşadım, şu an çok mutluyum. 500 tam puan aldım. Bu sonucu beklemiyordum açıkçası, benim için büyük bir sürpriz oldu. Öğretmenlerimiz bize çok yakın ilgi gösterdi. İleride doktor olmayı hedefliyorum ve Galatasaray Lisesi'ne gitmek istiyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER