© Baykuş Haber

Baba-oğul lösemiyi yenerek hayata tutundu

Gaziantep'te lösemi (kan kanseri) hastası olan KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Ayrıçay, kız kardeşinin kök hücre bağışıyla kanseri yendi. Ayrıca, Ayrıçay'ın oğlunun da 2013 yılında aynı hastalığı atlatarak sağlığına kavuştuğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Yücel Ayrıçay, 2022 yılının Ekim ayında idrar yolu enfeksiyonu şüphesiyle hastaneye başvurduğunda lösemi teşhisi konuldu. Farklı merkezlerde tedavi gördükten sonra Özel Medicalpoint Gaziantep Hastanesi'ne başvurarak tedavisine devam etti. Burada kız kardeşi Elif Elmalı'nın ilik nakliyle kanseri yendi.

Ayrıçay'ın oğlunun da 2013 yılında aynı hastalığı atlatarak hayatta kaldığı bilgisi ortaya çıktı.

Yücel Ayrıçay, hastalık sürecini anlatırken oğlu ve kendisinin hastalık dönemlerinde yanlarında her zaman destek olan eşine teşekkür etti. Ayrıca, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nin hijyenik ve konforlu ortamında tedavi aldığını belirtti.

Tedavi sürecini değerlendiren Medical Point Gaziantep Hastanesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki, ilik nakli sonrası çıkabilecek problemlere karşı öngörü ve çözüm odaklı olduklarını ifade etti. Hastaların nakil sonrası yaşayabileceği problemleri önceden tespit ederek tedavi ettiklerini vurguladı.

Ayrıca, hastanın eşinin moral ve manevi destek verdiğine inandığını söyledi.

Gülcan Ayrıçay ise hijyen ve yemek sorunlarını hastane sayesinde aştıklarını ve ailecek hastalarına destek olduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER