© Baykuş Haber

Babasından öğrendiği kalaycılık mesleğini köy köy gezerek yaşatıyor

BABASINDAN ÖĞRENDİĞİ KALAYCILIK MESLEĞİNİ SÜRDÜREREK KÖY KÖY GEZEN KÖKSAL BURGU, MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ OLDUĞUNU İFADE EDEREK, “PORSELEN VE ÇELİK ÇIKTI, ÖNCE BAKIR SONRA KALAYCILIK UNUTULDU. KÖY KÖY DOLAŞIP MÜŞTERİ ARIYORUZ” DEDİ.

Kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden Köksal Burgu, eşiyle birlikte bakır kapları kalaylayarak geleneksel bir mesleği yaşatıyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi bakır kap ve kazanların hala kullanıldığını belirten Burgu, "Porselen ve çelik çıktı, önce bakır sonra kalaycılık unutuldu. Köy köy dolaşıp müşteri arıyoruz" dedi. Kendi evlerinde sadece 3 ay uyuyabildiklerini ve geri kalan zamanı sürekli olarak gezip iş aradıklarını ifade etti. Bakır kapların zamanla zedelenebileceğini ve bu durumda da düzeltilmesi gerektiğini belirten Burgu, "Bir kap kalaylandıktan sonra her gün kullanılırsa beş yıl kalay istemez ama kalay zamanı geldiğinde de mutlaka kalaylanmalı. Sağlık açısından bakır kalaylı olmalı" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER