© Baykuş Haber

Bacakları ters doğan kuzu Türkiyede ilk defa yapılan bir ameliyatla tedavi oldu

Ayaş ilçesinde doğuştan bacakları ters olan bir kuzu, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Gökler Mahallesi'nde bulunan bir çiftlikte dünyaya gelen bu özel kuzu, sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için uzmanlar tarafından ameliyat edilmesi gerektiğini belirtmişti. Kuzunun yaşaması için gereken tedavi masraflarının karşılanabilmesi amacıyla Son Şans Özürlü Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aysun Eroğlu, yardım çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıya Avustralya'dan bir hayvanseverin destek vermesiyle kuzunun ameliyatı gerçekleştirildi.

Eroğlu, ameliyatın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bu konuda destek veren veteriner hekimlere teşekkür etti. Kuzunun ameliyatı başarıyla tamamlandı ve arka bacakları düzeltildi. Şu an yoğun bakımda olan kuzu, bir hafta sonra iyileşip tekrar barınağına dönecek.

Bu özel ameliyat, bölgedeki hayvanseverlerin saygınlığını artırdı ve annelerinin bakamadığı hayvanları koruma derneklerine gönderme eğilimini artırdı. Sonuç olarak, dernek, çevrelerindeki hayvanları sağlıklarına kavuşturma misyonunu başarıyla sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER