© Baykuş Haber

Bağcılarda bisiklet tutkunları çevre için pedal çevirdiler

BAĞCILAR’DA ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Bağcılar Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve duyarlılığı teşvik etmek amacıyla keyifli bir bisiklet turu düzenledi. Bu etkinliğe farklı yaşlardan gelen katılımcılar, toplamda 10 kilometrelik bir parkurda bisiklet sürdüler.

Bağcılar Belediyesi, 24. Geleneksel Çevre Etkinlikleri çerçevesinde, çevre konusundaki duyarlılığı vurgulamak ve çevre bilincini artırmak amacıyla bir bisiklet turu düzenledi. Bu güzel etkinlikte çevre gönüllüleri, farklı yaş gruplarından ilçe sakinleri ve sabah saat 07.30'da Bağcılar Belediyesi binasının önünde buluştular. Katılımcılar, Mahmutbey Caddesi üzerinden İSTOÇ Oto Pazarı'na kadar gidip aynı noktaya geri döndüler ve toplamda 10 kilometre pedal çevirdiler. Bisiklet turu, Bağcılar Belediyesi hizmet binasının önünde son buldu.

Etkinliğin sonunda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, etkinliği çevre duyarlılığı kapsamında önemli bir etkinlik olarak değerlendirdi. Bu etkinliğin, çevre haftasının son programı olduğunu ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Özdemir, aynı zamanda sporun ve bisikletin çevre ve karbon salımı açısından önemine dikkat çekti. Ayrıca, çevre haftasının bilinirliğini artırmak ve çocukların bu haftayı daha iyi anlamalarını sağlamak için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini vurguladı.

Bisiklet sürüşüne katılan 10 yaşındaki Talha Poyraz Erdoğmuş ve 8.5 yaşındaki Yahya Kemal Erdoğmuş ise etkinliğin keyifli olduğunu ve biraz yoruldularsa da eğlendiklerini ifade ettiler. Bağcılar Belediyesi'nin çevre konusundaki çalışmalarına da dikkat çekerek, geri dönüşüm tesisinin kurulmasıyla milyonlarca ağacın kesilmesinin önüne geçildiğini ve büyük miktarda israfın engellendiğini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER