© Baykuş Haber

Bağcılarda Kiraz Festivali coşkusu yaşandı

BAĞCILAR'DA 12'İNCİ GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ DÜZENLENDİ. AİLELER, AĞAÇLARIN ARASINDA HEM PİKNİK YAPARKEN, ÇOCUKLARI İSE ORGANİZE EDİLEN ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR İLE GÜN BOYU EĞLENDİ. FESTİVALİ’NDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELEN BAĞCILAR BELEDİYESİ BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR, “‘SIFIR ATIK GERİ GETİRME MERKEZİ’MİZLE BİRLİKTE TOPLAMIŞ OLDUĞUMUZ KAĞIT VE KARTONLARDAN 1 MİLYON AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİK” DEDİ.

Bağcılar'da düzenlenen 12. Geleneksel Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı. Festivalde aileler piknik yaparken, çocuklar çeşitli yarışmalarla eğlendi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, etkinlikte katılımcılara yeni hasat kiraz ikram etti. Kiraz Bahçesi'nde gerçekleştirilen festival, ilçe sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.

Başkan Özdemir, etkinlikte yaptığı açıklamada, ilçede bulunan Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında oluşturulan Kiraz Bahçesi'nde kiraz hasadı yapıldığını ve vatandaşlara bu taze kirazları ikram ettiklerini söyledi. Özdemir, ayrıca ilçede 170'den fazla park bulunduğunu ve yeşil alanları artırmaya devam ettiklerini belirtti.

Ayrıca, geri dönüşüm merkezi kurarak kağıt, karton, cam, metal ve plastik atıkların toplanmasını sağladıklarını ve sıfır atık projelerine önem verdiklerini ifade etti. Bu projeler sayesinde yaklaşık 320 milyon lira değerindeki atık maddelerin geri dönüşümünü sağladıklarını ve doğaya zarar veren atıkların önüne geçtiklerini dile getirdi.

Başkan Özdemir, ilçede inşaatına başladıkları 65 dönümlük bir millet bahçesi hakkında da bilgi vererek, bu alanın kitap kafeleri, sanat galerileri ve sosyal alanlar içereceğini söyledi. Kiraz Festivali'nde coşkuyla yeni kiraz hasadının kutlandığını ve ilçenin yeşil alanlarının artırılmasına devam edildiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER