© Baykuş Haber

Bağışıklık Güçlendirici Enerji veren Kış Çayı

Kış aylarının gelmesiyle grip, nezle sezonu açılmıştır. Soğuk havaların da etkisiyle hastalık hızı hızla artıp, bulaşma hızında artış meydana gelmektedir. İçimizi ısıtan, sağlığa faydalı olan kış çayı tam da bu noktada devreye girer. Gelelim büyülü kokusuyla etrafa yayılan sağlık deposu Kış çayı tarifimize.

Ayvalı Ihlamur Çayı Tarifi

Elma: Antioksidan ve lif  açısından zengindir. Bağışıklık güçlendir. Sindirim sistemini düzenler. Mineral ve vitaminler açısından zengin bir meyve olmasıyla toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.

 

Ayva: Öksürük ve bronşlara iyi gelir. Sindirim sistemine iyi gelir. İshal gibi bağırsak sorunlarına olumlu etkide bulunur ve  mideyi rahatlatır.

 

Ihlamur: Aromasıyla çayımızın olmazsa olmazıdır. Yumuşak içimiyle sakinleştirme özelliği vardır. Gece uykusuna oldukça olumlu etkisi bulunmaktadır. Grip, nezle, soğuk algınlıklarında etkilidir ve idrar söktürücü özelliği vardır.

 

Tarçın: Kan şekerini düzenleyerek, çayımıza eşsiz bir aroma verir. Sindirimi düzenleyerek, mide bulantısının azalmasında etkili faktördür.

 

Çayımızın Tarifi:

Su kaynatma:

3-4 bardak suyu kaynatıyoruz.

Malzemeleri Ekliyoruz:

Ayva, elma, ıhlamur ve tarçını tencere içine alıyoruz.

Demlemeye bırakıyoruz:

Ocağın altını en kısığa getirip malzemelerin aromasını suya vermesini bekliyoruz. Bu şekilde tadı daha yoğun ve vitamini suya geçmiş olacaktır. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edilmelidir. Su kaynamaya başladıktan sonra altını en kısığa getirmemiz gerekli, çok fazla kaynatmak çayımızın içinde ki etken maddelerinin yok olmamasını sağlar.

Süzme İşlemi

Çayımızı süzerek isterseniz bir miktar veya limon ekleyip tüketebilirsiniz.

Servis

Artık çayımız hazır. Keyifle yudumlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER