© Baykuş Haber

Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Zencefil Shot

Mevsim geçişleri ve hastalıklar sebebiyle beden halsiz düşüyor. Güçlü bir iyileştirme ve enerji kaynağı zencefil shot’un saymakla bitmeyen faydaları vardır. Bu tarif hem midenize hem de sindirim sisteminize çok iyi gelecek.

Mevsim geçişleri ve hastalıklar sebebiyle beden halsiz düşüyor. Güçlü bir iyileştirme ve enerji kaynağı zencefil shot’un saymakla bitmeyen faydaları vardır. Bu tarif hem midenize hem de sindirim sisteminize çok iyi gelecek.

Zencefilli Shot Nedir?

Çin ve hint kültürü, vücudu tamir etmek için 4.700 yıldan fazla bir süredir zencefil kullanıyor. Zencefil shot, zencefil kökü, limon, bal, zerdeçal isteğe bağlı az miktarda karabiber ile hazırlanan sarı iksirdir.

Limon suyu, C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemini desteklerken, bal da doğal şeker içerir ve tatlandırıcı olarak kullanılır.
 

Zencefilli Shot Tarifi:
 

İki Küçük Parça Zencefil 2 Adet Limon 1 çay Kaşığı Silme Zerdeçal 1 çay Kaşığı Silme Karabiber 1,5 Bardak Su 1 Tatlı Kaşığı Bal

 

Yapılışı:

2 adet Limonun Suyunu Sıkalım. 1 Ceviz Büyüklüğünde Yaş Zencefil Ekleyelim. 1 Çay Kaşığı Silme Zerdeçal İlave Edelim 1 Çay Kaşığı Silme Karabiber Ekleyelim 1 tatlı Kaşığı Bal İlave Edelim

1,5 bardak ise suyu ekledikten sonra hepsini Blenderdan geçirelim ve shot şişelerine ekleyelim. Eğer shot şişesi yoksa bu karışımı dolapta muhafaza edip her gün bir adet yarım çay bardağı şeklinde tüketilebilir. Tazeliğini yitirmeden tüketmelisiniz.

Bu tarifi tüketirken hamileler, emziren anneler ve kronik hastalığı olanlar doktora danışmalıdır.

 

Zencefilli Shot'un Faydaları:

Antioksidan: Vücuttaki Çöpleri Toplayıcı Antienflamatuvar: Enflamasyonu Önleyici Antifungal: Mantar Tedavisinde etkin. Özellikle Kandida Antimikrobiyal: Mikrop Öldürücü Antiemetik: Kusmayı Önleyici Özellikle Kemoterapilere Bağlı Kusmada Etkili ( Kullanırken mutlaka doktora danışılmalıdır.) Nöroprotektif: Sinir Onarıcı Etki Enflasmasyonu azaltarak tümör baskılayıcı genleri aktive ederek, VEGF seviyelerini değiştirerek tümörün kanlanmasını azaltarak kansere karşı etkili bir ilaçtır.

Kan sulandırıcı ilaç kullanımı ve kanama bozukluklarında dikkatli kullanılmalıdır.

Sağlıklı bir yaşam için günlük rutininize ekleyebileceğiniz zencefilli shot, doğanın sunduğu bu benzersiz bileşenlerle vücudunuza dost bir içecektir. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya yeni bir besin rejimine başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Unutmayın, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri uzun vadeli bir süreçtir ve istikrarlı bir şekilde uygulanmalıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER