© Baykuş Haber

Bahar çiçekleriyle renklenen Sütey Yaylası ve Süphan Dağı hayranlık uyandırıyor

BİTLİS’İN AHLAT VE ADİLCEVAZ İLÇELERİ SINIRLARI İÇİNDE BULUNAN VE BAHAR ÇİÇEKLERİYLE RENKLENEN SÜTEY YAYLASI’NIN KARLI SÜPHAN DAĞI İLE BÜTÜNLEŞEN MANZARASI GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR.

Bitlis'in güzelliklerinden biri olan Sütey Yaylası, baharın gelmesiyle birlikte adeta cennete dönüşüyor. Yüksek rakımı nedeniyle baharın geç geldiği bu yayla, Cil Gölü ve çiçeklerle süslenerek büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Süphan Dağı'nın karlı zirvesi, yayla ile birleşerek muhteşem bir manzara oluşturuyor ve doğa meraklıları ile fotoğrafçılar için cazip bir destinasyon haline geliyor.

Sütey Yaylası, çeşitlilik gösteren bitki örtüsü ve Cil Gölü'nün yanı sıra birçok kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. Özellikle doğa fotoğrafçıları, bu eşsiz manzaraları yakalamak için bölgeyi ziyaret ediyorlar. Muğla'dan gelen doğa fotoğrafçısı Ahu Akbaş, "Ahlat bölgesini ve Sütey Yaylası'nı çok merak ediyordum. Arkada da karlı Süphan Dağı şahane. Bitkiler coşmuş, çiçekler şahane, rengarenk. Burayı herkesin görmesini tavsiye ediyorum" diyor. Sütey Yaylası, doğanın büyüsünü yaşamak isteyenler için muhteşem bir destinasyon olmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER