© Baykuş Haber

Bahçelievler Belediyesi kurban kesim alanı hazır

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRÜ VETERİNER HEKİM TİBET BAYHAN

Bahçelievler Belediyesi, Kurban Bayramı'na hazırlıklarını tamamladı ve modern kurban kesim alanında kesilecek kurbanlar için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi. Belediye Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Tibet Bayhan, bu hazırlıkların teknik ve hijyenik şartların sağlandığı, suyun bulunduğu, temizlenebilir bir zeminin hazırlandığı ve uzman kasapların görev aldığı bir ortamda gerçekleştiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bir dönemde kurban satış ve kesim alanlarında yoğun bir hazırlık sürecinin yaşandığını ifade eden Bayhan, 150 uzman kasabın küçük ve büyükbaş kesim alanında görev alacağını açıkladı. Ayrıca, günlük 350 hayvan kapasitesine sahip kesim alanında büyükbaş hayvanların 12 dakikada bir kesilebileceğini vurguladı.

Kurbanların kesimi sırasında hijyenik bir ortam sağlanması için mekanik raylı bir sistem kullanılacağını ve kesilen kurbanların el değmeden işlemlerinin yapılacağını dile getiren Bayhan, kurbanların derilerinin soyulacağını, ardından etlerin işkembesinden ayıklanarak testere ile sekiz parçaya bölüneceğini açıkladı.

Kurban atıklarının ise ayrı bir alana götürülerek gömüldükten sonra üzerine kireç dökülüp kapatılacağını ifade eden Bayhan, izinsiz alanlarda kurban kesenlere cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Kurban kesimi hakkında bilgi veren Bahçelievler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü, vatandaşların çevre temizliği ve sağlık şartlarına dikkat etmelerini ve kurbanlarını işinin ehli kişilere kestirmelerini tavsiye etti. Ayrıca, kurbanlık hayvanların dinlenmiş ve aç bırakılmış olması gerektiğini, deriye zarar verilmemesi ve etlerin dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Soğuk zincirin korunmasının da etlerin kalitesini etkilediğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER