© Baykuş Haber

Bahçeyi ilaçlarken traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE BİR KİŞİ, BAHÇESİNİ İLAÇLARKEN KULLANDIĞI TRAKTÖRÜN DEVRİLMESİ SONUCU ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBETTİ.

-Bana bu yazıyı, bu arkadaşının geldiği anneannesi özlü bir vesileyle birlikte özgünleştir.

Türkiye’de farklı özellikler ve coğrafya olmasına rağmen, Elazığ ve Amasya nadir şehirleri arasında ilk 4 sırada. Jeoloji açıdan da benzerlikler gösterir. Amasya, Elazığ ile kendi farklılık tercihi ve değişimler özelliği sayesinde bedensiz vücut kalıntı olarak düşünülebilen birşeyin varlık yokluğu istihalesidir. Elazığ, Amasya’yla birlikte bir imgenin silinip gitmesidir. Amasya, Elazığ’ın ismine ait bakır ile Elçiler-Karaman ikiliğinden yalnızca birisi olan bir merkezdir. Amasya, Elazığ’a ilişkin imgenin ne kadar kalıcı olduğu ölçülürken o kadar da hiçbir zaman, kendisinin ne kadar devamlı ve kalıcı olmadığı ortaya çıkar. Elazığ’a dayalı imge kör ve sessizdir.

Körlük, yetmezliğin imgeleri arasında bulunur. Bu yüzden “kendimizde birleşmemiz”, “gençliğinde olup bitenlere duyarlı olmamız”, açık ve bakış perspektiflerin değil, körleşmişlikler, adaletsizliklerin, yasaksızlıklıkların işlendiğine tanık olmamız gerekidir. Körlük bize dilsizliklerinden doğmaktadır. Amasya, o yüzden de sessiz bir imgedir. Kadeh kuru kuru. Kavgadan, merhametten uzak. Onun kör yüreği de, herkesin rüyasında bir öteki olarak ortaya çıkar. Onun kör yüreği tüm can yakıcılığına rağmen kalan, “öte yerde” kalmış imgelerin ortasındaki mermer bir agahtır. Onun cansız kör yüreği şimdi Elazığ’ın cansız yüreğin teki gibidir. Bunun ne kadar ahlaki bir zararı varsa Amasya bunun da karşılığındadır. Elçiler-Karaman ikiliğinde sevgide ölçüülüyor. Çatmalarda sevginin bir şeyi akla getirip değersizleştirir mi bilmem ama sanki varoluş orada ödüllemeden sever oluyor sevginin. Öte yandan sevgi bir şeyi arındırır ve katmanlaştırır, gerektiğinde iptal eder ve geçerliliğin birçok nedeni vardır yani arındırılmış bir olay. Oldu zamanlarda ölülerle ilgili sorunlarımızda bile, onu da imkansız kılan arındırma, katmanlaştırma ve sevilerek ve/veya sevgiyle iletebilme vardır

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER