© Baykuş Haber

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “Kurban bayramında; Başkentray, İZBAN, Marmaray, Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve Halkalı-Bahçeşehir hattı ücretsiz”

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, “İSTANBUL’UN KENT İÇİ ULAŞIMIN ANA OMURGASINI OLUŞTURAN MARMARAY BAŞTA OLMAK ÜZERE MARMARAY, KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI HATTI VE HALKALI-BAHÇEŞEHİR HATTI, ANKARA’DA BAŞKENTRAY, İZMİR’DE İZBAN, KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK” DEDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı tatili süresince bazı ulaşım hizmetlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. İstanbul'un ana ulaşım omurgasını oluşturan Marmaray başta olmak üzere Marmaray, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Hattı ve Halkalı-Bahçeşehir Hattı, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İZBAN, bayram süresince ücretsiz hizmet verecek.

Bakan Uraloğlu, demiryolu taşımacılığının hız ve maliyet açısından avantajlı olduğunu belirterek, bayram tatili süresince hızlı trenlerle ana hat ve bölgesel trenlerde 24 bin koltuktan fazla kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Ayrıca, kentiçi ulaşımın da bayram süresince ücretsiz olacağını duyurdu.

Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bayram süresince ulaşım hizmetlerini vatandaşların rahat bir şekilde geçirebilmeleri için teyakkuz halinde olacağını belirterek, vatandaşların sevdiklerine kavuşmalarını diledi ve yaklaşan Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ücretsiz ulaşım hizmetleri 24 Haziran gece yarısı başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar sürecek. Ücretsiz kullanım, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki otoyolları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımını içeriyor. Kent içi ulaşım sistemlerinden ise yaklaşık 3 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER