© Baykuş Haber

Bakan Bak: Tarihimizin en yüksek yurt yerleştirme oranına ulaştık

Alper ŞAŞMAZ/ANKARA, (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı yurtlara başvuru oranlarını açıklayarak, ”İlk aşamada, yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Bugüne kadarki en yüksek talebi almış olmamıza rağmen; tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlara yapılan başvuruların sonuçlarını açıkladı. Yaptığı basın toplantısında, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için yurt başvurularının değerlendirilmesi sürecini anlatan Bakan Bak, bu yılki yerleştirme oranının yüzde 87 olduğunu belirterek tarihi bir rekora imza attıklarını ifade etti. Bu yıl alınan başvuruların geçmiş yıllara göre en yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Bakan Bak ayrıca, gençlerin hizmetine sunulan yurt kapasitesinin geçen yıla göre arttığını ve Türkiye genelinde 81 il, 260 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toplam 950 bin yatak kapasitesi ile hizmet verdiklerini açıkladı. Ayrıca, devam eden inşaat projeleri sayesinde yakın bir zamanda 1 milyon yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yurt başvuruları sonuçlarının öğrenciler ve aileleri tarafından e-devlet üzerinden takip edilebileceğini dile getirdi. Yedek yerleştirmelerin de haftada iki gün, pazartesi ve perşembe günleri açıklanacağını ifade etti ve kalan öğrencilerin tamamının kısa bir süre içinde yerleştirileceğini söyledi.

Ayrıca, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerindeki yerleştirmelerin 'Eğitimin çevrimiçi yapılması' kararı doğrultusunda yapılmadığını ve bu illerde yüz yüze eğitim alacak öğrencilerin durumlarını belgelendirmeleri halinde bakanlık tarafından belirlenen yurtlarda konaklayabileceklerini açıkladı.

Bakan Bak, yerleştirme sürecinin her aşamasında bilgilendirme yapacaklarını da belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER