© Baykuş Haber

Bakan Ersoy, Bulgaristan hava yollarının uçuşlarını artırmasının turizme olumlu etkisine vurgu yaptı

ÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY, TÜRKİYE-BULGARİSTAN 4. TURİZM KARMA KOMİSYONU TOPLANTISI'NA KATILDI. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY, TAKSİM'DE BİR OTELDE DÜZENLENEN TOPLANTIDA BULGAR MEVKİDAŞI ZARİTSA DİNKOVA VE BERABERİNDEKİ HEYETLE BİR ARAYA GELDİ. BURADA BİR KONUŞMA YAPAN BAKAN ERSOY, İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN TURİZM AÇISINDAN DAHA DA İLERLEYECEĞİNİ BELİRTTİ.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye-Bulgaristan 4. Turizm Karma Komisyonu Toplantısı'na katılarak Bulgar mevkidaşı Zaritsa Dinkova ve heyetleriyle bir araya geldi. Toplantı, Taksim'deki bir otelde gerçekleşti ve Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada iki ülkenin turizm ilişkilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptı.

Bakan Ersoy, "Turizm Bakanı olarak ben de turizm alanında ortak çalışmalarımızın daha ileriye taşınması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Bir önceki toplantımızı gerçekleştirdiğimiz tarihlerde pandemi halen yoğun bir şekilde devam etmekteydi. Salgın sürecinde iki ülke arasındaki işbirliği sürecini canlı tutmayı başardık. Pandeminin sona ermesinden sonra turizm verilerimizde de hızla yukarı yönlü bir ivme gerçekleşti. Karşılıklı olarak ülkelerimiz arasında gerçekleşen seyahatlerde çok büyük artışlar oldu." dedi.

Ayrıca, Bulgar vatandaşlarının artık pasaport kullanmadan kimlikleriyle Türkiye'ye seyahat edebilmesinin turist sayısındaki artışta önemli bir etken olduğuna dikkat çekti. Bakan Ersoy, bu olumlu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ve iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin daha da gelişmesi için yeni yollar önerdi. Bunlardan biri olarak Bulgaristan hava yollarının uçuşlarını artırmanın, turist hacmini daha da büyüteceğini ifade etti ve böyle bir talep gelirse şahsen devreye gireceğini belirtti.

Toplantıda ele alınan konuların ve imzalanan tutanağın iki ülke turizm ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına olan inancını da dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER