© Baykuş Haber

Bakan Göktaş: “Hizmetlerimizi toplumun bütün kesimlerine ulaştırmayı hedefliyoruz”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ, HİZMETLERİ TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNE ULAŞTIRMAYI HEDEFLEDİKLERİNİ BELİRTEREK, “ÖZEL BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN ENGELLİ VE YAŞLI BİREYLERİN BAKIMLARINI, SADECE AİLELERİNİN SORUMLULUĞUNA BIRAKMIYORUZ” DEDİ.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmetlerin toplumun her kesimine ulaştırılmasını amaçladıklarını belirterek, "Özel bakıma ihtiyaç duyan engelli ve yaşlı bireylerin bakımlarını sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakmıyoruz" dedi. Edremit ilçesinde inşa edilecek olan sosyal hizmet kampüsünün temel atma törenine katılan Bakan Göktaş, gün boyunca pek çok ziyaret ve açılış gerçekleştirdiklerini ve bu hizmetlerin bereketli olduğuna inandığını söyledi.

Van'da önemli çalışmaların yapıldığını belirten Bakan Göktaş, "Van, Anadolu'nun en köklü şehirlerinden biridir. Bu güzel şehrimiz için hükümet ve bakanlık olarak özenli çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle 2011 depreminin ardından Van'ın yeniden güçlenmesi için büyük çaba sarf edildi. Bu çabaların meyvesini almaya başlıyoruz ve Van'ın refah seviyesi artıyor. Bu güzel şehri ziyaret etmekten gurur duyuyorum. Gittiğim her yerde Van'ı gurur ve sevgiyle anlatacağım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın bize ulaşmasını beklemeden ihtiyaçlarını tespit edip hızla harekete geçiyoruz. Hizmetlerimizi toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefliyoruz. Engelli ve yaşlı bireylerin özel bakımına ihtiyaç duyanlarının bakımlarını sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakmıyoruz. Bu nedenle sosyal hizmet kampüsü de oldukça önemli. Engelleri kaldırmak için çalışmalar yürüteceğiz ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf edeceğiz. Evde bakım hizmetlerimiz ve maddi desteklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, her vatandaşımızın sağlığı, mutluluğu ve toplumsal katılımı konusunda sorumlu hissediyoruz" dedi.

Van Sosyal Hizmet Kampüsü'nün toplam 67 bin 961 metrekarelik bir alanda inşa edildiğini açıklayan Bakan Göktaş, burada aktif yaşam merkezi, bakım ve rehabilitasyon idari binaları, çocuk evleri, spor kompleksleri, konaklama binaları gibi bölümlerin yer aldığını belirtti. Kampüsün detaylarını paylaşan Bakan Göktaş, çocuklar için özel etkinlik alanları, müstakil spor alanları ve yüzme havuzu gibi imkanların da bulunacağını vurguladı.

Bakan Göktaş, kampüsün Vanlı hemşehrilerine hayırlı olmasını diledi. Törenin ardından Bakan Göktaş, Edremit Sahil Aile Destek Merkezi ve Van Kadın Sanatçılar Sergisi'ni ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER