© Baykuş Haber

Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye’nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var

Salih KESKİN- Selim KAYA/MARDİN, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Hiç kuşkusuz bugünkü Türkiye’nin harcında hükümetimizin 21 yıllık alın teri ve emeği var. Milletimizin desteği, dünyada yüreği bizlerle atan milyonlarca insanın duaları var. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, şehir şehir, ilçe ilçe büyümeliyiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda bölgemizin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz” dedi.

Mardin'e bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı'nda karşılandıktan sonra valiliği ziyaret etti. Vali Mahmut Demirtaş ile görüşen Bakan Işıkhan, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek, teşkilat üyeleriyle görüşen Bakan, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bakan Işıkhan, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Mardin'e olan sıcak ilgi ve karşılamanın kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Mardin'in tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, şehrin çok özel bir yer olduğunu ifade etti.

Asgari ücretteki son zam ile ilgili konuşan Bakan Işıkhan, asgari ücretin yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseldiğini ve bu artışın çalışanları koruyucu ve iyileştirici bir hamle olduğunu dile getirdi. Ayrıca, asgari ücret desteğinin önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak devam edeceğini belirtti.

Mardin'in doğal gaz altyapısının genişlemeye devam ettiğini söyleyen Bakan, bu kapsamda çalışmaların Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerini de içerecek şekilde devam ettiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, son 21 yılda Mardin'e yapılan yatırım miktarının 96 milyar lirayı aştığını ve bunun 4 milyar lirasının çalışma hayatına yönelik yatırımlar olduğunu vurguladı. Ayrıca, Mardin'deki aktif sigortalı sayısının 20 yıl içinde yüzde 305 arttığını ve istihdam teşvikleri ile işe yerleştirme çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Son olarak, Bakan Işıkhan, Mardin'in bölgesel sorunlarının çözümü ve şehrin gelişimi için çalışacaklarını ve Türkiye'nin birliğini ve kardeşliğini zedeleme amacı güden her türlü terör örgütü ile mücadele edeceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER