© Baykuş Haber

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde 9 bin 134 adet iş yerinin yapıldığını açıkladı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, ADIYAMAN VALİLİĞİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİNDE DÜZENLENEN TOPLANTIYA KATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da gerçekleşen 6 Şubat depreminin ardından 11 ilde inşa edilen 9 bin 134 iş yerinin şu an için tamamlandığını ve bu sayının 13 bin 319'a ulaşacağını açıkladı.

Deprem bölgesi Adıyaman'a yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, depremin üzerinden yaklaşık 5 ay geçtiğini ve acının her zaman taze kalacağını belirtti. Ayrıca, deprem sonrasında devlet ve millet olarak büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini ve bu sürecin başarıyla atlatıldığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, Adıyaman'ın ekonomisinin, istihdamının ve çalışma hayatının daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Bu kapsamda, 11 ilde 13 bin 319 iş yerinin yapılmasının hedeflendiğini ve şu an 9 bin 134 iş yerinin tamamlandığını açıkladı.

Ayrıca, asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini ve enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, milletin demokratik bir şekilde iradesini sandıkta gösterdiğini ve devlet ile milletin depremzedelere her zaman destek olduğunu ifade etti. Bayram öncesinde Adıyamanlılara ve millete mübarek Kurban Bayramı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER