© Baykuş Haber

Bakan Işıkhan, İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası Uğurlama Törenine katıldı

BAKAN IŞIKHAN, 'İŞKUR YOL ARKADAŞIM' KAMPANYASI TÖRENİNDE KONUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin iş bulma süreçlerine destek olmayı amaçlayan "İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası" tanıtım töreninde, kampanya tırının ulaşılması zor gençlere ulaşmayı ve onlara yanlarında olduklarını hissettirmeyi hedeflediğini söyledi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Teknik Destek Projesi" kapsamında başlatılan kampanya tırının uğurlama törenine katılan Işıkhan, tırın 15 ilde gençlerle buluşacağını ve 15-29 yaş arası gençlerin istihdamına katkı sağlayacağını vurguladı.

Işıkhan, NEET PRO projesinin gençlere iş arama süreçlerinde destek olmayı amaçladığını ve gençlerin eğitimden ve istihdamdan kopmasını engellemeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin genç nüfusa sahip olduğunu ve bu nedenle gençlerin istihdamı için önemli tedbirler aldıklarını ifade etti.

Genel Müdür Samet Güneş ise genç işsizliğin Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde önemli bir sorun olduğunu ve Avrupa Birliği'nin destekleriyle bu programı başlattıklarını söyledi. NEET'lerin iş gücü piyasasına katılmasını desteklemek için çeşitli adımlar attıklarını belirten Güneş, bu gençlere iş arama yardımları yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Törenin ardından İŞKUR Yol Arkadaşım kampanya tırında incelemelerde bulunan Bakan Işıkhan ve diğer katılımcılar, tırın arkasındaki bölümü imzalayarak töreni tamamladılar. Kampanya tırı her ilde 2 gün kalacak ve iş ve meslek danışmanları, gençlere İŞKUR'un hizmetlerini tanıtarak kariyer süreçlerinde destek olacaklar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER