© Baykuş Haber

Bakan Kacır: Geçtiğimiz yıl 254 milyar dolar ile ülkemizin ihracat rekorunu kırdık

COCA-COLA AVRASYA VE ORTA DOĞU DİJİTAL SERVİS MERKEZİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Dijital Servis Merkezi'nin açılışına katılarak önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Kacır, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin başarılı bir ihracat grafiği çizdiğini vurgulayarak, geçtiğimiz yıl 254 milyar dolarlık bir ihracat rekoru kırdıklarını ifade etti.

Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi’nin Dijital Servis Merkezi'nin İstanbul'da açılmasının önemine değinen Bakan Kacır, bu merkezin dijital kabiliyet gelişimini hızlandırmayı, pazarlama, strateji ve finans gibi alanlarda bilgiye hızlı ve otomatik erişimi teknoloji uygulamalarıyla sağlamayı ve veri analizi uygulamalarıyla iş verimliliğini artırmayı amaçladığını belirtti. Aynı zamanda merkezin kadın istihdamına da önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Kacır, deprem felaketinin ardından Coca-Cola Türkiye ve Coca-Cola Vakfı'nın afet bölgesine sunduğu destek için de teşekkürlerini iletti.

Türkiye'nin ekonomik büyümesi ve teknolojik gelişimi hakkında konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin büyüme, Ar-Ge, inovasyon ve üretimde elde ettiği başarıları paylaştı. Ayrıca Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin Türkiye'deki yatırımlarını ve teşvik sistemine verdiği destekleri övdü.

Son olarak, Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve nitelikli işgücü ile yatırımcılar için cazip bir ülke olmaya devam edeceğini belirterek, Coca-Cola Dijital Hizmetler Merkezi'nin ülkenin potansiyelini ve altyapısına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Tüm bu başarıların Türkiye'nin 100. yılını kutlamasına yönelik bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Coca-Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı Sedef Salıngan Şahin ve Coca-Cola İçecek CEO’su Karim Yahi gibi önemli isimler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER