© Baykuş Haber

Bakan Karaismailoğlu: 3üncü tren setinin bu yılın 3üncü çeyreğinde hazır hale getirilmesi planlanıyor

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN ADAPAZARI-GEBZE SEFERİNİ YAPIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli trenin 27 Mayıs'ta Ada Ekspresi olarak sefere başlamasının ardından vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, şu an 2 tren setinin hizmet verdiğini, 3. tren setinin ise fabrika testlerinin devam ettiğini ve yakın bir zamanda raylara indirileceğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin TCDD Taşımacılık AŞ'ye geçen ay teslim edildiğini ve 27 Mayıs'ta Adapazarı-Gebze arasında seferlere başladığını ifade etti. Ada Ekspresi'nin 11 durakta hizmet verdiğini ve milli trenin sunduğu konforun önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu trenlerin Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için gerekli olan TSİ sertifikasına sahip olduğunu belirtti.

Karaismailoğlu ayrıca, 160 km/h hızında çalışabilen milli elektrikli tren setlerinin şu anda yolcu taşıdığını ve 3. tren setinin hazır hale getirilme aşamasında olduğunu açıkladı. Milli hızlı tren projesine de değinen Bakan, tasarım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ve ilk prototip montajının 2024 yılı başında başlamasının planlandığını söyledi. Milli hızlı trenin 2025 yılında yolcu taşımacılığına başlaması hedeflendiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER