© Baykuş Haber

Bakan Koca: Türkiye’nin 159 sağlık çalışanı Libya halkının yanında olacak

ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Libya’da yaşanan sel felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, ”Türkiye’nin 159 sağlık çalışanı Libya halkının yanında olacak. İyi haberler bekleyen 85 milyon insanın da kalbi Libya’da” dedi.

ANKARA, (DHA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Libya'da yaşanan sel felaketi sonucunda binlerce insanın hayatını yitirdiği trajik olayı dile getirerek, "Türkiye, Libya'da yaşanan bu felaketin ardından 159 sağlık profesyoneliyle dayanışma içinde olacak. Umutla bekleyen 85 milyon insanın duaları ve umutları, Libya'nın yüreğinde" dedi.

Bakan Koca, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı paylaşımda, Libya'da görev alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin çarpıcı görüntülerini paylaştı ve şunları ifade etti: "Libya'da gerçekleşen sel felaketi, binlerce insanın yaşamını kaybetmesine neden oldu ve hala birçok kişiden haber alınamıyor. Olayın hemen ardından Sağlık Bakanlığı olarak, 2 Acil Müdahale Ünitesi, tıbbi malzemeler, bir dizi jeneratör, ihtiyaç duyulan ilaçlar ve tıbbi ekipmanlar ile 11 kişilik bir UMKE ve UMKE ATAK Timi gönderdik. Bu gece ise İzmir Alsancak Limanı'ndan kalkacak bir gemiyle 148 personel daha yola çıkıyor. Tam donanımlı 2 Sahra Hastanesi ve 6 Acil Müdahale Ünitesi, 10 Ambulans, UMKE ATAK ekipmanlı 7 araç ve 6 Acil Müdahale Aracı da aynı gemiyle yola çıkıyor. Türkiye, Libya halkının yanında olmak için toplamda 159 sağlık çalışanı gönderiyor. Umutla bekleyen 85 milyon insanın kalbi de Libya'da atmaya devam ediyor." (DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER