© Baykuş Haber

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş: “Kadın konukevlerimizden hizmet alan 832 kadını meslek sahibi yaptık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığa bağlı kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti. Bakan Göktaş, 2022 yılından bu yana kadın konukevlerinden hizmet alan 3.329 kadının meslek edindirme kurslarına katıldığını ve 832 kadının iş bulduğunu açıkladı.

Kadınların statüsünü güçlendirmek için eğitim, iş imkanları, hukuki ve sağlık destekleri gibi birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Bakan Göktaş, kadın konukevlerinde sunulan hizmetlerin şiddet mağduru kadınların travmalarını hafifletmek ve güçlenmelerini sağlamak amacını taşıdığını söyledi. Ayrıca, kadınların ekonomik olarak bağımsız hale gelmeleri ve kuruluş sonrası yaşamlarını destekleyecek mekanizmalar oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, Halk Eğitim Merkezleri iş birliğiyle takı tasarımı, amigurumi bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, küçük süs eşyaları üretimi, kuaförlük, tekstil, pastacılık gibi alanlarda kurslar düzenlediklerini söyledi.

Ayrıca, kadın konukevlerinden hizmet alan kadınlara İŞKUR İş Kulübü Eğitimleri düzenlediklerini ve finansal okuryazarlık, ebeveyn ve bilgi güvenliği eğitimlerine katılan kadın sayısının 2020 yılından bu yana arttığını belirtti.

Bakan Göktaş, kadın konukevlerinde kadınlara hukuki, danışmanlık, ekonomik, çocuk destekleri, tıbbi ve psikolojik destek sağladıklarını ve şiddet mağduru kadınların yanlarında bulunan çocuklarına yönelik Psikososyal Destek Rehberi hazırladıklarını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER