© Baykuş Haber

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş: “Türkiye Aile Destek Programında hanelerimize bu ay 4,5 milyar TL ödeme gerçekleştirdik”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde bu ay ihtiyaç sahibi ailelere 4,5 milyar TL ödeme yaptıklarını açıkladı. Sosyal refahı ön planda tutan bir yaklaşımla sosyal yardım sistemini devam ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın bu çabanın bir yansıması olduğunu ifade etti. Programın başlangıcından bu yana ailelere sağladıkları destek miktarının 35 milyar TL'yi aştığını belirtti.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın 3,5 milyon haneye ulaştığını ve bu hanelere gelirlerine göre 850 TL ile 1.250 TL arasında destek verdiklerini açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik bu desteği sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 4,5 milyar TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Ayrıca, Ekim 2022'de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin Türkiye Aile Destek Programı'na eklediğini hatırlatan Bakan Göktaş, aylık ödemelerle çocukların masraflarının karşılanmasına katkı sağladıklarını belirtti. Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ailelere aylık 350 TL ile 650 TL arasında ilave destek verildiğini ifade etti. Ayrıca, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında ailelere aylık 110 TL ile 221 TL arasında ödeme yapıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş, Çocuk Desteği kapsamında bugüne kadar toplam 6,3 milyon çocuk için ailelere 7,7 milyar TL ilave ödeme yapıldığını, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında ise 5,1 milyar TL destek sağlandığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER