© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki :1 buçuk milyon evimizi yenilemek durumundayız

Gökçe KARAKÖSE, Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA)- GAZİOSMANPAŞA’da Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kentsel dönüşüm her babayiğidin işi değil. Nice belediye başkanları görmüşsünüzdür. Dışarıda çiçekle, böcekle, geceler konserler düzenleyerek vakit geçirmişlerdir ama İstanbul için en elzem olan ama zor olan kentsel dönüşüm işine başlamamışlardır. Allah korusun bir deprem olursa, başımıza bir felaket gelmemesi için neredeyse 1 buçuk milyon evimizi yenilemek durumundayız. Bunların içinde özellikle 600 bini çok acil gözüküyor.” dedi.

Gaziosmanpaşa'da Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Kentsel dönüşüm her babayiğidin işi değil. Nice belediye başkanları görmüşsünüzdür. Dışarıda çiçekle, böcekle, geceler konserler düzenleyerek vakit geçirmişlerdir ama İstanbul için en elzem olan, ama zor olan kentsel dönüşüm işine başlamamışlardır. Allah korusun bir deprem olursa, başımıza bir felaket gelmemesi için neredeyse 1 buçuk milyon evimizi yenilemek durumundayız. Bunların içinde özellikle 600 bini çok acil gözüküyor." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümün zorluklarına da değinerek, vatandaşlarla tek tek görüşerek herkesi ikna etmek gerektiğini belirtti. Ayrıca, rantsal dönüşümün değil, gerçek kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu ve kentsel dönüşümün bu riski azaltmak için önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası maddi hasarın büyük olduğunu ve bu alanda yapılacak çalışmaların önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER