© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki: 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladık

ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerde gürültü kirliliğini en aza indirmek için 11 bin 253 metrekare gürültü bariyeri yaptıklarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gürültü kirliliğini azaltma çalışmaları hakkında Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Özhaseki, şehirlerin çevre ve insan dostu olabilmesi için gürültü kirliliğini en aza indirmeye çabaladıklarını vurguladı. Huzurlu şehirlerin, çocuk sesleri ve kuş cıvıltılarının birbirine karıştığı yerler olduğunu belirten Bakan Özhaseki, bu hedef doğrultusunda gürültü bariyerlerinin miktarını artırdıklarını ve 11 bin 253 metrekarelik gürültü bariyerini tamamladıklarını ifade etti. Ayrıca, 54 bin 348 metrekarelik gürültü bariyerinin yapımının devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın çalışmaları çerçevesinde 66 ilin gürültü haritası ile 24 ilin gürültü eylem planının tamamlandığı ve Türkiye genelinde 65 bin 601 metrekare gürültü bariyerinin yapılacağı bilgisine de yer verildi. Bu çalışmalarla çevresel gürültü kontrolünün sağlanarak şehirlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER