© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki: 81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “81 İLDE 81 MİLYON METREKARE MİLLET BAHÇESİ” HEDEFİYLE HAYATA GEÇİRİLEN VE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA “CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YEŞİL ALAN ADIMI” OLARAK TANIMLANAN MİLLET BAHÇELERİNDE 2018’DEN BU YANA 17 MİLYON 45 BİN 538 METREKARE ALANI KAPSAYAN 151 ADET MİLLET BAHÇESİ HİZMETE SUNULDU. ŞU ANDA; 27 MİLYON 513 BİN 219 METREKARE ALANDA 138 MİLLET BAHÇESİNDE İSE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin dört bir yanında hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Millet bahçelerimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimize ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güçtür. Vatandaşlarımıza şehrin merkezinde kazandırdığımız millet bahçelerimizle yeni sosyal yaşam alanları hediye ediyoruz. Bununla beraber millet bahçelerimiz deprem gibi doğal afetler sırasında şehrin en güvenli alanlarından birisi olarak toplanma alanı görevi görüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi" hedefi doğrultusunda başlatılan millet bahçesi projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülüyor. Bu büyük yeşil alan adımı, 2018 yılından bu yana 17 milyon 45 bin 538 metrekare alanı kapsayan 151 millet bahçesinin hizmete sunulmasıyla hayata geçirildi. Şu an itibarıyla 27 milyon 513 bin 219 metrekare alanda 138 millet bahçesi projesi ise devam etmektedir.

Bakanlık, 2023 yılı sonuna kadar her ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapılması ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılmasını hedeflerken, bu hedef, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 2028'e kadar 100 milyon metrekare büyüklüğe sahip 500 adet millet bahçesi olarak güncellenmiştir.

Millet bahçeleri, kentlerin çeşitli bölgelerinde yeşil koridorlar oluşturarak vatandaşlara doğanın tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Büyükşehirlerde bulunan bu bahçeler, sadece yeşil alanlar değil aynı zamanda toplanma alanları olarak da kullanılacak. Özellikle deprem gibi doğal afetler sırasında geçici toplanma alanları olarak faaliyet gösterecekler. Bununla birlikte, millet bahçeleri, bisiklet yolları, yeşil yürüyüş yolları gibi bir dizi aktivite imkanı sunarak vatandaşlara sosyal yaşam alanları sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER