© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki, 9 Millet Bahçesinin açılışında konuştu

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ, ADIYAMAN MİLLET BAHÇESİNİN AÇILIŞINDA KONUŞTU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman'da düzenlenen "Türkiye Çevre Haftasında 9 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor. 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni"nde bir konuşma yaptı. Özhaseki, törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözleri yerine getireceklerini belirterek, deprem bölgelerine desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Özhaseki, aynı zamanda Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve son yüzyılda birçok depremin yaşandığını vurgulayarak, bu depremlerin yol açtığı maddi ve manevi kayıplara dikkat çekti. Hükümet olarak depremzedelere destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Özellikle deprem bölgelerinde inşaat çalışmalarına hız verdiklerini ve konutların yapımına başlandığını ifade etti.

Özhaseki, Türkiye'nin büyük bir millet olduğunu ve bu millete ait bir fert olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Depremlerin ardından milletin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini ve destek verdiğini hatırlatarak, Türk milletinin büyük bir dayanışma örneği sergilediğini dile getirdi. Yapılacak konutlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve söz konusu projeyi Allah'ın izniyle tamamlayacaklarını ifade etti.

Çevre Haftası'nın içinde bulunduğu bu dönemde çevrenin önemine de vurgu yapan Bakan Özhaseki, doğanın dengesini bozduğumuzu ve çevreyi kirlettiğimizi hatırlattı. İnsanoğlunun tabiatı hoyratça kullandığını ve dengeleri bozduğunu belirterek, çevre konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini ifade etti.

Törenin sonunda sembolik olarak 9 milyon fidanın toprakla buluşturulması için ilk fidanların dikilmesiyle etkinlik sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER