© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde köy evlerimizin yapımına devam ediyoruz

Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evlerinin yapımına devam ettiklerini belirterek, ”143 bin 271 evimizi, ahırlarıyla birlikte yapacağız. 37 bin 129 köy evimizin yapımına başladık. Şimdiye kadar yaklaşık 100 köy evimizi de depremzede kardeşlerimize teslim ettik” dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evlerinin yapımına ilişkin bir video mesajında bulundu. Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesindeki köylerimizde, vatandaşlarımızın huzurla yaşayabileceği, yöresel mimariye uygun köy evlerinin yapımına hızla devam ediyoruz. Toplamda 143 bin 271 evi, ahırlarıyla birlikte inşa edeceğiz. Şu ana kadar 37 bin 129 köy evinin yapımına başladık ve yaklaşık 100 köy evini depremzedelere teslim ettik" dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesindeki 10 ilde yapılacak olan 143 bin 271 köy evinin ihale sürecinin tamamlandığı, 1233 ahır ve 12 bin 346 köy evinin inşaatına başlandığı belirtildi. Ayrıca, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belpınar ve Mesthüyük köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Özbek köyünde 100'e yakın köy evinin depremzede vatandaşlara teslim edildiği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER