© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki: Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden güvenli ve sağlam konutlarına kavuşturacağız

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, RESMİ SOSYAL MEDYA HESABINDA DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLDE AFET KONUTLARININ HIZLA YÜKSELDİĞİNİ ANLATAN BİR VİDEO YAYIMLADI.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 ilde afet konutlarının hızla yükseldiğini anlatan bir videoyu resmi sosyal medya hesabında paylaştı. Bakan Özhaseki, depremden etkilenen bölgelerdeki afet konutlarının inşaatlarının devam ettiğini ve hiçbir vatandaşı mağdur etmeden güvenli ve sağlam konutlara kavuşturacaklarını vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerdeki geçici barınma ve iş yerlerinin kurulumunu sürdürürken, kalıcı konutların yapımına da hızla devam ediyor. Bakan Özhaseki, depremin bu topraklarda kurulan bin yıllık medeniyetin karşılaştığı en büyük afet olduğunu belirterek, toplamda 850 bin konut ve iş yeri yapımının gerektiğini ifade etti.

Bakan Özhaseki, depremden etkilenen 11 ilde toplamda 456 bin 770 kalıcı konut yapılacağını açıkladı. Ayrıca, 10 ilde 143 bin 271 köy evi inşa edilecek. Bu çabalarla birlikte toplamda 600 bin 41 afet konutunun yapılması hedefleniyor.

Depremden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesi için iş yeri yapımı da sürdürülüyor. Bu çerçevede Malatya'da 714, Kahramanmaraş'ta 142 ve Gaziantep İslahiye'de 80 iş yeri inşa edilmekte. Bakan Özhaseki, yeni formüller üzerinde çalıştıklarını ve depremzedelerin evlerine daha kısa sürede kavuşmalarını hedeflediklerini de belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER