© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki Kahramanmaraş’ta: İnşallah bu yaraları saracağız

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bayram namazı kıldı. Depremzedeler ile bayramlaşan Bakan Özhaseki, “İnşallah bu yaraları saracağız, milletimizin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bayram namazı kıldı ve depremzedelerle bayramlaştı. Bakan Özhaseki, "İnşallah bu yaraları saracağız, milletimizin yüzünü güldüreceğiz" dedi.

Kurban Bayramı'nı kutlamak için Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meydan Çadır Camii'nde bayram namazını kıldı. Bakan Özhaseki'ye AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mevlüt Kurt da eşlik etti. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Özhaseki, depremzedelerin bayramını kutlayarak depremin ardından hazırlanan yol haritasını titizlikle takip ettiklerini belirtti.

Yaklaşık 650 bin bağımsız birim evin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve bu sürecin kolay olmadığını ifade eden Bakan Özhaseki, depremzedelerin hayatlarını normale döndürmek için çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, "Hızlı davranmaya çalışıyoruz, kolay değil. Karşımıza çıkan tablo şu, yaklaşık 650 bin bağımsız birim ev olarak yapılmak zorunda. 200 bine yakın da iş yeri, depo, ahır gibi yerler var. Yani 850 bin bağımsız birimi yapmak durumundayız. Bu şehirlerimizde, bu ilçelerimizde hayatı normale döndürmenin yollarını arayacağız. Onun için çalışıyoruz kolay değil. Büyük bir acı var ortada. Allah bir daha böyle bir acı hiç kimseye yaşatmasın, hiçbirimize yaşatmasın. Bütün bu hasarın altından kalkılacak, inşallah biz bunları yaparız, gücümüz yeter. İyi niyetle yola çıktık, gayret ediyoruz, uğraşıyoruz, bayram seyran dinlemiyoruz. İnşallah bu yaraları saracağız, milletimizin yüzünü güldüreceğiz. Ara ara kardeşlerimiz soruyorlar 'Hep buralarda olacak mısınız?' diye. Evet, olacağız. Ne zaman ki onlar rahat edecekler, 'Sizden Allah razı olsun gidebilirsiniz' diyecekler, o zamana kadar inşallah buralarda olacağız." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER