© Baykuş Haber

Bakan Özhaseki: Söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Osmaniye'yi ziyaret ederek deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve yeni döneme doğru geçildiğini belirtti. Özhaseki, deprem konutları için hazırlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bakan Özhaseki, konuşmasında 6 Şubat depreminin büyük bir felaket olduğunu ve doğrudan 11 ilin etkilendiğini, yaklaşık 680 bin konut ve 170 bin bağımsız birim yapılması gerektiğini ifade etti. Maddi hasarın yaklaşık 100 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Özhaseki, söz verilen 311 bin konutun bir yıl içinde tamamlanacağını vurguladı. Ayrıca, yeni yapıların fay hatları üzerine veya dere yataklarına inşa edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Özhaseki, yerinde dönüşümün önemine değinerek, şehirlerin hayatını canlandırmanın ve yerel ticaretin desteklenmesinin gerekliliğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın bölge halkının dönüşüm sürecini tamamlaması talimatı verdiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER