© Baykuş Haber

Bakan Özhasekinin Yerinde dönüşüm açıklamasına Kahramanmaraştan destek

KAHRAMANMARAŞ’TA MEYDANA GELEN DEPREMLERİN ARDINDAN AĞIR HASAR ALAN 13 BLOKLU SİTENİN SAKİNLERİ, ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI ÖZHASEKİ’NİN AÇIKLADIĞI, ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ PROJESİNE KATILMAK İSTEDİKLERİNİ VE AĞIR HASARLI BİNALARININ YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇERÇEVESİNDE YENİDEN YAPILMASINI İSTEDİ

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından ağır hasar alan 13 bloklu sitenin sakinleri, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin duyurduğu 'Yerinde Dönüşüm' projesine katılmak istediklerini ve ağır hasarlı binalarının yerinde dönüşüm çerçevesinde yeniden inşa edilmesini talep ediyorlar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıkladığı yeni destek paketiyle afetzedelere sunulan fırsatlardan haberdar olan mahalle sakinleri, Süleyman Şah Mahallesi'nde bulunan Sümer Evleri Sitesi ve 60 Evler Sitesi'nde yaşayanlar dahil olmak üzere, binalarının yerinde dönüşümünü talep ediyorlar.

Mahalle Muhtarı Ali Mehmet Kurtağzı, depremler sonrası yaşadıkları zorluklara rağmen devlet ve milletlerine minnettar olduklarını ifade ediyor ve binalarının yerine yapılmasını umut ediyor. Aylardır çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiklerini söylüyor.

Depremzedelerden Ömer Çolak ise binalarının ağır hasar almasına rağmen ayakta kaldığını ve zeminin sağlam olduğuna inandıklarını vurguluyor. Yetkililerden taleplerini dikkate almalarını ve evlerinin yerinde yapılmasını istiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER