© Baykuş Haber

Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı Ersoyu kabul etti

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, ÖSYM BAŞKANI BAYRAM ALİ ERSOY'U KABUL ETTİ.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı sebebiyle gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretini kabul etti. Kabulde, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) kapsamına ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Bakan Tekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da 9-12. sınıf kazanımları ve ders kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ÖSYM'ye gönderileceğini vurguladı. ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan öğretmenler tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, soru hazırlığı sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programları ve ders kitaplarının rehber olarak kullanılacağını ifade etti.

ÖSYM Başkanı Ersoy, YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula düzenli devam etmelerinin ve derslere aktif katılmalarının önemine vurgu yaptı. Öğrencilere, ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmeleri ve kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Okula devamın, öğrencilerin başarıları açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, öğrencilerin açık liseler başta olmak üzere örgün eğitim dışı kurumlara geçişlerinin uygun olmadığını ifade etti. Öğrencilerin devamlı bir şekilde okula gitmelerinin önemini belirtti.

Bakan Tekin, gelecekte de ÖSYM ile işbirliğine devam edileceğini ve yakın gelecekte yeni soru üretme çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER