© Baykuş Haber

Bakan Tunç: “Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde görülmemiş başarıyı milletimiz sayesinde gerçekleştirdik”

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ AK PARTİ TEŞKİLATIYLA BULUŞTU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep'e ziyaretlerde bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi tarihinde görülmemiş başarıyı milletimiz sayesinde gerçekleştirdik" dedi.

Bakan Tunç, Gaziantep'e bir dizi ziyaret ve toplantı için geldi. Gaziantep'teki AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek teşkilatla bir araya gelen Tunç, ayrıca depremzede olan ve depremde eşini ve oğlunu kaybeden AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin'e başsağlığı diledi. Tunç, depremlerin dünya tarihinin en büyük depremi olduğunu ve büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Tunç, yaptığı açıklamada, "Depremin ilk anından itibaren devletimizin bütün birimleri canla başla 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmanın gayreti içerisindedir. Tabi giden canlarımız oldu. 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Ben tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Başta il başkanımız olmak üzere depremde hayatını kaybeden tüm Gaziantepli hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. İl Başkanımız da büyük acı yaşadı. Kıymetli eşini oğlunu depremde kaybetti. O acıya rağmen Gaziantep’in problemlerini çözmeye çalışıyor, ben kendisine hem başsağlığı diliyorum hem de teşekkür ediyorum. İnşallah kısa süre içerisinde bu yaralar sarılacak. Gaziantep ekonomisiyle, turizmiyle, sporuyla, her şeyiyle Türkiye'nin gözbebeğidir. İnşallah deprem yaralarını sararak Gaziantep emin adımlarla yoluna devam edecektir." dedi.

Ayrıca, Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin tarihi başarılara imza attığını ve milletin desteği ile bu başarıların gerçekleştiğini vurgulayarak, Türkiye'nin daha da ileriye gitmek için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin 21 yılda önemli reformlara imza attığını ve demokrasi anlayışının güçlendiğini belirten Tunç, insan hakları, hukukun üstünlüğü, kadın hakları, çocuk hakları gibi konularda önemli adımlar atıldığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadelesini sürdürdüğünü ve ülkenin uluslararası arenada önemli bir aktör haline geldiğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER