© Baykuş Haber

Bakan Uraloğlu: Antalya ve Trabzon havalimanlarında rekor kırıldı

ANKARA, (DHA)-ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya ve Trabzon havalimanlarının Kurban Bayramı’nda tüm zamanların rekorlarını kırdığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda Antalya ve Trabzon havalimanlarının uçuş trafiği ile ilgili verileri paylaşarak tüm zamanların rekorlarının kırıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

"Antalya Havalimanı 1 Temmuz 2023 tarihinde iç hatlarda 168, dış hatlarda ise 1020 uçak trafiğine hizmet verdi ve 199 bin 419 yolcu ile rekorunu tazeledi. Açıldığı günden itibaren bir günde en yüksek rakama ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Trabzon Havalimanı ise 30 Haziran 2023 tarihinde 145 uçak trafiğiyle kendi rekorunu kırdı. Rekorların kırıldığı bir bayram oldu."

Uraloğlu, bu rekor haberlerinin yapılan yatırımların bir sonucu olduğunu ve tesadüf olmadığını vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda ve bayramlarda yeni rekorların kırılmasını beklediklerini belirterek, Türkiye'nin turizm potansiyelinin her geçen gün daha fazla dikkat çektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER