© Baykuş Haber

Bakan Uraloğlu: Bayramda 35 milyon kişi seyahat etti

Enes GEYİK /ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Kurban Bayramı’nda kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili boyunca yaşanan ulaşım istatistikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye'nin konforlu ve güvenli ulaşım ağlarıyla donatıldığını vurgulayarak, "Kurban Bayramı'nda kara, hava ve demiryolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti" dedi. Bakan, milleti sevdikleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve millete en iyi hizmeti sunmanın hedefleri olduğunu ifade etti.

Ulaşım sektöründe yaşanan bu yoğunluğun ekonomi ve turizmi canlandırdığını da vurgulayan Bakan Uraloğlu, bayram tatili boyunca otoyollar ve köprüler üzerinde yaşanan trafiği detaylarıyla açıkladı. Ayrıca, havalimanlarında gerçekleşen uçuş ve yolcu trafiği hakkında bilgi verdi. İstanbul Havalimanı'ndaki özel bir uçuş rekoruna da dikkat çekti.

Bakan ayrıca, demiryolu ile 827 bin 427 yolcunun taşındığını ve otobüs bileti fiyatlarında fahiş artış yapan firmalara cezalar verildiğini paylaştı. Bu önemli bilgilerle bayram tatilinin ulaşım istatistiklerine dair kapsamlı bir özgünleştirme sunmuş olduk.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER