© Baykuş Haber

Bakan Uraloğlu: Çukurova Havalimanını yıl sonunda açmayı planlıyoruz

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAKANLIK GÖREVİNE ATANDIKTAN SONRA İLK İNCELEMELERİNİ MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE YAPIMI SÜREN ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI ŞANTİYESİNDE YAPTI.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı çalışmalarının devam ettiğini ve açılışın planlandığını belirtti. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin havacılığa yaptığı yatırımların ve düzenlemelerin ülkeyi dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme performansına taşıdığını ifade etti. 2022 yılında havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısının bir önceki yıla göre yüzde 42,1 arttığını ve 182 milyon 334 bin yolcunun ağırlandığını vurguladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin yıllık 8 milyon kişi olarak öngörüldüğünü ve 9 milyon yolcuya ulaşılması durumunda 3. etap yatırımlarına başlanacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın altyapı inşaatının öz kaynaklarla tamamlandığını ve üstyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Havalimanının yıl sonunda açılmasının planlandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, Türk sivil havacılığının hızla büyüdüğünü ve İstanbul Havalimanı'nın 205 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verdiğini dile getirdi. Ayrıca, Çukurova Bölgesi'ndeki sanayi tesislerine ve limanlara demiryolu bağlantısı çalışmalarının tamamlandığını ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin devam ettiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER