© Baykuş Haber

Bakan Uraloğlu: “Kurban Bayramında kara, hava ve demiryolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti”

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, “KURBAN BAYRAMI’NDA KARA, HAVA VE DEMİRYOLUNU KULLANARAK SEYAHAT EDENLERİN SAYISI YAKLAŞIK 35 MİLYONUN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ” DEDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı boyunca kara, hava ve demiryolu ile seyahat edenlerin sayısının 35 milyonun üzerine çıktığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, bayramın ardından seyahatle ilgili verileri paylaşarak, bu süreçte ulaşım sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşandığını ve bu yoğunluğun Türkiye'nin konforlu ve güvenli ulaşım ağlarıyla donatılmasının bir sonucu olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bu yoğunluğun ekonomiyi ve turizmi canlandırdığına dikkat çekti.

Kara yolları, köprüler, otoyollar ve demiryolu üzerindeki istatistikler de paylaşıldı. Havalimanlarında 7 milyonun üzerinde yolcu trafiği yaşandı, İstanbul Havalimanı'nda tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Demiryoluyla 827 binin üzerinde yolcu taşındı.

Ayrıca, bayram boyunca otobüs bileti satışları ve denetimler hakkında bilgiler de verildi. Fahiş fiyat uygulayan firmalara toplamda 3 milyon 182 bin TL idari para cezası verildiği açıklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER