© Baykuş Haber

Bakan Uraloğlu: Maalesef İstanbulda yerel yönetimin proje üretimi ve yatırım konusunda çok yavaş ve eksik kaldığını görüyoruz

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, GAYRETTEPE-KAĞITHANE METROSU İNCELEME PROGRAMINA KATILDI.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metrosu inceleme programına katıldı. İnceleme sonrasında yaptığı açıklamada, İstanbul'da yerel yönetimin yatırım ve proje üretimi konusunda yavaş ve eksik kaldığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane etabını incelemek için geldi. Metro hattının dekorasyonunu inceledikten sonra vatman koltuğuna geçerek metroyu kullandı. Kağıthane durağına kadar giden Bakan, burada incelemelerde bulundu ve ardından tekrar Gayrettepe'ye döndü.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Gayrettepe İstasyonu'nun Türkiye'nin en derin metro istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu ve Havalimanı metro hattının Metrobüs ve diğer hatlarla entegre olacağını söyledi. Ayrıca, projenin tamamlandığında İstanbul'un raylı sistem ağının yüzde 50'sinden fazlasının tamamlanmış olacağını vurguladı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemini kullanmanın gurur verici olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, aynı zamanda Türkiye'deki akıllı ulaşım sistemlerinin ilk denemesinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapıldığını ve ASELSAN'ın raylı sistemlerdeki sinyalizasyonu ürettiğini paylaştı.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, kamu olarak projeleri desteklediklerini ve hizmet odaklı çalışmaların önemli olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakan Adil Karaismailoğlu'na teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER