© Baykuş Haber

Bakan Yerlikaya: 10 ilde 265 zehir taciri yakalandı

Murat BEKMEZCİ/ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 265 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir, Denizli, Mersin, Bolu, Kırklareli, Şanlıurfa, Manisa ve Bilecik illerinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Toplamda 265 zehir tacirinin yakalandığını ve bunlardan 245'inin sokak satıcısı olduğunu belirtti.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 158 kilogram çeşitli uyuşturucu madde ile 125 bin adet uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, 245 sokak satıcısı şüpheli şahsın yakalandığını ifade etti.

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı tarafından Lice kırsalında gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuri Akdemir Narkoterör Operasyonu"nda ise 715 kilogram toz esrar, 964 kilogram kubar esrar ve 6 milyon 338 bin 410 kök kenevir ele geçirildiğini bildirdi.

Eskişehir'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda 6,5 kilogram kubar esrarın ele geçirildiğini ve 2 şüpheli şahsın yakalandığını belirtti.

Denizli'de jandarmanın operasyonunda 3,5 kilogram kubar esrar ele geçirildiği ve 1 şüphelinin yakalandığını ifade etti. Mersin Jandarma Komutanlığı'nın operasyonunda ise 1,5 kilogram skunk ve 1,5 kilogram kubar esrar ele geçirildiğini ve 7 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda ise 58 kilogram skunk ele geçirildiğini ve 1 şüpheli şahsın yakalandığını bildirdi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonunda 103 kilogram esrar ele geçirildiğini ve 3 şüpheli şahsın yakalandığını belirtti. Manisa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda ise bonzai yapımında kullanılan çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini ve 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda da muhtelif miktarlarda uyuşturucu ele geçirildiğini ve 4 şüpheli şahsın yakalandığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER