© Baykuş Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu: Uluslararası oto kaçakçılarına yönelik ‘Fren Operasyonunda 12 gözaltı

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, ULUSLARARASI OTO KAÇAKÇILARINA YÖNELİK İCRA EDİLEN ‘FREN’ OPERASYONUNDA ARALARINDA YABANCI ŞAHISLARINDA BULUNDUĞU 12 ŞÜPHELİNİN YAKALANDIĞI VE OPERASYONUN DEVAM ETTİĞİNİ BİLDİRDİ.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası oto kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen "Fren" operasyonu hakkında bilgi verdi ve 12 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonun devam ettiğini belirtti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, yurda geçici ithalat için getirilen araçları üçüncü şahısların kullanımına sunan, bu araçları parçalayarak yerel pazarda satan ve yasa dışı tescil yaparak vergi kaçıran bir suç şebekesini tespit etti. Ayrıca, yabancı uyruklu kuryelerin de bu şebekenin içinde olduğu belirlendi. Uzun bir süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya merkezli olarak gerçekleştirilen "Fren" operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı. 29'u Türk, 7'si yabancı uyruklu şebeke üyelerinin firarilerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu suç şebekesinin 2018-2022 yılları arasında Türkiye'ye getirdiği 115 aracın toplam piyasa değerinin 240 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Operasyonlar şu ana kadar 15 çekici, 5 otomobil, 15 dorse ve birçok ruhsat, değişim işlemlerinde kullanılan numaratör ve şase levhasının ele geçirilmesiyle sonuçlandı.

Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında sosyal medya hesabından tebriklerini ileterek, "Uluslararası oto kaçakçılarına 'Fren' operasyonu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın 1,5 yıldır sürdürdüğü titiz çalışmalar; Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 ilde yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 12 şahıs ve çok sayıda araç yakalandı. Operasyon devam ediyor. Kahraman polislerimiz, Rabbim yardımcınız olsun, ayağınıza taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER