© Baykuş Haber

Bakan Yumaklı: 143 bin köy evinin yapımına başlandı

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, “KIRSALDA EVLERİ YIKILAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN MALUM ŞU ANDA 143 BİN 261, KAHRAMANMARAŞ’TA DA 30 BİN 310 KÖY EVİNİN YAPIMINA BAŞLANDI” DEDİ.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaları değerlendirerek, deprem sonrası kırsal bölgelerde evleri yıkılan vatandaşlar için yeni evlerin yapımına başlandığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin bölgeye gönderildiğini ve 15 binin üzerinde personel ile 6 binin üzerinde iş makinesinin görevlendirildiğini belirtti. Ayrıca, barajlar ve göletlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemler alındığını ifade etti.

Aynı zamanda hayvancılık sektörüne yönelik çalışmalara da değinen Bakan Yumaklı, çiftlik hayvanlarının beslenmesi için 11 ilde 16 ton yem dağıtımı yapıldığını, bu dönem içinde 16 bin 700 çadırın çiftlik hayvanları için dağıtıldığını ve 175 bin ton sütün ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapıldığını aktardı.

Kabotaj Bayramı vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, Türk denizcilerini ve deniz şehitlerini rahmetle andı ve denizcilik sektörünün ülke ekonomisindeki önemine vurgu yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER