© Baykuş Haber

Bakan Yumaklı, 81 ilde eş zamanlı olarak 54 bin 776 toplu tüketim yerinin denetlendiğini açıkladı

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, LOKANTA, RESTORAN, KAFE VE OTEL GİBİ TOPLU TÜKETİM YERLERİNE YÖNELİK 21 AĞUSTOS-8 EYLÜL TARİHLERİNDE 81 İLDE EŞ ZAMANLI OLARAK 54 BİN 776 DENETİM YAPILDIĞINI, BU DENETİMLER SIRASINDA 245 ADET İDARİ YAPTIRIM UYGULANDIĞINI AÇIKLADI.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların güvenli gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı denetimler hakkında bilgi verdi. Yumaklı, denetimlerin lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik olduğunu belirtti ve bu denetimler sırasında 245 idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, yazılı bir açıklamada, tarladan sofraya kadar güvenilir gıda temini için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik yeni denetimlerin başladığını da duyurdu.

Eş zamanlı denetimlerin, 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yumaklı, 7 binin üzerinde kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluğu denetlediğini ve 54 bin 776 denetim yapıldığını ifade etti.

Yumaklı, kasap ve şarküterilerin yanı sıra bakkal, market ve büfelerin de denetleneceğini ve bu denetimlerin 13 Eylül'den itibaren üç hafta boyunca süreceğini açıkladı.

Denetimlerin özellikle gıdaların muhafaza ve hijyen koşullarını içerdiğini belirten Bakan Yumaklı, bu denetimlerin halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığının denetleneceğini söyledi.

Bakan Yumaklı, güvenilir olmayan gıdanın tüketiciye sunulmasına izin verilmeyeceğini ve yasalar çerçevesinde gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti. Denetimlerin farkındalığın artırılması amacıyla düzenli olarak gerçekleştirileceğini ve rutin denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER