© Baykuş Haber

Bakan Yumaklı: Lokanta, restoran, kafe ve otellere 54 bin 776 denetim yapıldı

ANKARA, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik 81 ilde gerçekleştirilen 54 bin 776 denetimde 245 idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yazılı bir açıklama yaparak, 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Türkiye genelinde lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin eş zamanlı denetlendiğini duyurdu. Yumaklı, denetimlerin sonuçlarını paylaşarak 54 bin 776 denetim yapıldığını ve 245 idari yaptırım uygulandığını belirtti.

Halk sağlığının korunması için kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerinin gereken şartları taşıması gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bu iş yerlerine yönelik 13 Eylül'den 29 Eylül'e kadar eş zamanlı denetimlerin gerçekleştirileceğini açıkladı. Denetimlerin özellikle muhafaza ve hijyen koşulları, kayıt altına alınma, izlenebilirlik ve asgari teknik gereklilikler açısından yapılacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, denetimlerin sürdürüleceğini ve güvensiz gıdaların vatandaşların tüketimine sunulmasına izin verilmeyeceğini ifade ederek yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, farkındalığı artırmak amacıyla belirli periyotlarda denetimlerin devam edeceğini ve rutin denetimlerin yıl boyu aralıksız sürdürüleceğini ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER